Släktforskarnas årsbok 2022

Emigranthistorier sökes till
Släktforskarnas årsbok 2022

I år är redaktionskommittén under ledning av Ted Rosvall särskilt intresserade av emigrationshistorier. Bildkollage: Ted Rosvall

I år är redaktionskommittén under ledning av Ted Rosvall särskilt
intresserade av emigrationshistorier. Bildkollage: Ted Rosvall.

Har du en spännande Emigrantforskningshistoria att berätta, eller har du löst ett extra knepigt släktforskningsfall? Då kan du skicka in din berättelse och få den publicerad i Släktforskarnas årsbok 2022. 

Släktforskarnas årsbok ges ut varje sommar och har sedan 1990 bjudit på 10 000-tals sidor med släktforskningsrelaterade essäer och släktutredningar, källtips och inspiration. 

Inför 2022 års upplaga är särskilt Emigrantforsknings­historier av intresse, till exempel ”Hur jag hittade min försvunna släkt i USA” eller
”DNA hjälpte mig att hitta mina amerikanska släktingar”.

Sitter du på en spännande emigranthistoria som du vill dela med dig av? Skriv och berätta om hur det gick till när du hittade släkten ”over there”.

Var det brev och fotografier som försåg dig med de nödvändiga ledtrådarna, eller var det internationella databaser och ”supersearch” som ledde dig rätt? Kanske var det rent av en DNA-matchning som knäckte gåtan?

Länk till: Emigranthistorier sökes till Släktforskarnas årsbok 2022

—————————————————————————————————————